divendres, 13 de desembre del 2013

Les Enfoirés!!!!

Hola a tothom!!
Avui us parlaré de les Enfoirés (es pronuncia "les Enfuagés"). Seguríssim que no n'heu sentit a parlar mai de la vida, a que no?? Doncs jo, amb aquesta entrada, vull que pogueu coneixer les Enfoirés o aprendren més coses si ja ho coneixieu. 
Primer us poso amb un mini resum de les Enfoirés i despres amb la história:

Les Enfoiés és el nom que porta des de l'any 1989 un grup d'artistes i figures públiques (principalment francesos) per cantar a benefici de la caritat de Restos du Cœur, creat per Coluche.

I aquí us deixo la história!

Al gener de 1986, Coluche (Michel Gérard Joseph Colucci), que havia fundat mesos enrere l'associació Restos du Cœur, va reunir en un estudi de televisió nombrosos artistes, personatges públics i polítics per a la promoció de l'associació i de les seves accions. 
Jean-Jacques Goldman va compondre la Restos du Cœur que és interpretada per diverses d'aquestes personalitats. Aquí es dóna l'aparició del concepte de Enfoirés. 
Després de Coluche va morir en un accident de moto (19 de juny de 1986) la seva vídua , Véronique Colucci , va demanar als que havien participat de continuar les seves accions , i la banda va ser reviscuda per un programa de televisió més . El concepte s'ha desenvolupat des de llavors en un concert anual , que reuneix fins a quaranta artistes i celebritats de diversos orígens .
Els beneficis de les prestacions de les Enfoirés (concerts, CD, DVD, etc) són enviats a l'Associació dels Restos du Cœur. Que tenen per objectiu ajudar i aportar una assistència voluntària a les persones més pobres a través de l'accés a menjars gratuïtes,etc...

Una de les característiques clau de les Enfoirés és "La chanson des Restes " , una cançó que es va convertir en una mena d'himne a la caritat , escrit per Jean - Jacques Goldman , un partidari de llarg termini de l'organització. El cor de la cançó que es realitza al final de cada concert , amb una foto de Coluche per sobre de l'escenari .

Bueno, algunes coses me les he copiades de la pàgina oficial i altres pàgines. Però crec que no es podia posar d'una altra manera, jo no ho se explicar millor!! =)

I per si voleu més informació o veure quant es fan els concerts (es fan del 15 al 20 de Gener (el mes del meu aniversari!!) amb una mena de estadi al costat de París) aquí us deixo la pàgina "officiel" de les Enfoirés:

Algunes imatges...



I per si voleu escoltar alguna cançó que han fet aquí us deixo amb alguns enllaços de les cançóns del 2012 i 2013:

2012: On demande pas la lune:
http://www.youtube.com/watch?v=rz23t4nvLfw

2013: Attention au depart:
http://www.youtube.com/watch?v=lwGYEYmI-i4

A veure si us agraden!!!

Bisous

Joana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada